Kronika - CPH 50(1), (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1998)
Ogólnopolski Zjazd Katedr Historyczno-Prawnych w Gdańsku (Beata Kolarz - Iwona Wierzchowiecka) ... 333 Doktorat honoris causa Uniwersytetu Wileńskiego dla Profesora Juliusza Bardacha (Wanda Sudnik) ... 337 Jubileusz Profesora Jana Malarczyka (Arkadiusz Bereza) ... 339 Jubileusz Profesora Stanisława Russockiego (Wanda Sudnik) ... 339 II Tatrzańskie Spotkanie prawników-romanistów (Franciszek Longchamps de Bérier) ... 340 Sesja naukowa z okazji 100-lecia urodzin Profesora Karola Koranyiego (Danuta Janicka) 342 Konferencja Zespołu Historii Polskiego Parlamentaryzmu (Wanda Sudnik) ... 343 Hitlerowska polityka eksterminacji Żydów i Słowian podczas drugiej wojny światowej. Polsko-czeska konferencja naukowa w Terezinie (Mirosław Sadowski) ... 347