Irena Rzeplińska, Konfiskata mienia. Studium z historii polityki kryminalnej. Instytut Nauk Prawnych PAN, Warszawa 1997 - Mikołajczyk, Marian (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1998)
Recenzja: Irena Rzeplińska, Konfiskata mienia. Studium z historii polityki kryminalnej, Instytut Nauk prawnych Polskiej Akademii Nauk, Warszawa 1997, ss. 120.