W sprawie dziejów polskiej myśli administracyjnej. Uwagi w związku z pracą Jerzego Malca - Uruszczak, Wacław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1987)
W sprawie dziejów polskiej myśli administracyjnej. Uwagi w związku z pracą Jerzego Malca: Jerzy Malec, Polska myśl administracyjna XVIII wieku, Kraków 1986 (Uniwersytet Jagielloński, Rozprawy habilitacyjne nr 120), ss. 186.