„Zbiór Praw Sądowych" Andrzeja Zamoyskiego. Uwagi na marginesie pracy Ewy Borkowskiej- Bagieńskiej - Grodziski, Stanisław; Salmonowicz, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1987)
„Zbiór Praw Sądowych" Andrzeja Zamoyskiego. Uwagi na marginesie pracy Ewy Borkowskiej-Bagieńskiej: Ewa Borkowska-Bagieńska, „Zbiór Praw Sądowych" Andrzeja Zamoyskiego, Wyd. UAM, Ser. Prawo nr 124, Poznań 1986, ss. 355.