Kronika - CPH 39(2), (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1987)
Komitet Opiniodawczo-Doradczy do Spraw Muzeum Sejmu Polskiego (Henryk Olszewski) ... 251 Sesja naukowa ku czci Adama Vetulaniego (Wojciech M. Bartel) . . . 252 W dwusetną rocznicę Leopoldiny (1786- 1936) (Irena Malinowska-Kwiatkowska) ... 252 Posiedzenie Komitetu Nauk o Kulturze Antycznej PAN (Magdalena Krasoń) ... 253 Posiedzenie Komisji Praw Antycznych Komitetu Nauk o Kulturze Antycznej PAN (Magdalena Krasoń) ... 255 Kolokwium habilitacyjne dr Ewy Borkowskiej-Bagieńskiej (Krystyna Sikorska-Dzięgielewska) ... 256 Kolokwium habilitacyjne dra Wojciecha Witkowskiego (Jadwiga Markiewicz) ... 256 Studencka sekcja historii doktryn politycznych i prawnych we Wrocławiu (Marek Maciejewski) ... 256