J. Kostrzak, Narodziny ogólnoinflanckich zgromadzeń stanowych od XIII do połowy XV wieku - Sobczak, Jacek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1987)
Recenzja: Jan Kostrzak, Narodziny ogólnoinflanckich zgromadzeń stanowych od XIII do połowy XV wieku, Roczniki Towarzystwa Naukowego w Toruniu, R. 82, z. 1, Warszawa—Poznań—Toruń 1985, ss. 156.