W. Kaczorowski, Sejmy konwokacyjny i elekcyjny w okresie bezkrólewia 1632 r. - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1987)
Recenzja: Włodzimierz Kaczorowski, Sejmy konwokacyjny i elekcyjny w okresie bezkrólewia 1632 r., Instytut Śląski w Opolu, Opole 1986, ss. 398.