T. Maciejewski, Prawo sądowe w ustawodawstwie miasta Gdańska w XVIII wieku - Zdrójkowski, Zbigniew (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1987)
Recenzja: Tadeusz Maciejewski, Prawo sądowe w ustawodawstwie miasta Gdańska w XVIII wieku, Gdańskie Towarzystwo Naukowe, Wydział I Nauk Społecznych i Humanistycznych, Seria monografii, nr 80, Ossolineum 1984, 8°, ss. 186.