Adam W. Czarnota, John Stuart Mill. Studium z dziejów liberalizmu politycznego - Zmierczak, Maria (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1987)
Recenzja: Adam W. Czarnota, John Stuart Mill. Studium z dziejów liberalizmu politycznego, PWN, Warszawa—Poznań—Toruń 1986, ss. 168. Studia Iuridica Towarzystwa Naukowego w Toruniu, T. XVII, z. 3.