Kronika - CPH 41(2), (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1989)
Jubileusz sześćdziesięciolecia pracy twórczej Profesora Józefa Matuszewskiego (Zygfryd Rymaszewski) ... 251 Kongres dla uczczenia dziewięćsetlecia bolońskiego Uniwersytetu (Irena Malinowska-Kwiatkowska) ... 252 VIII Międzynarodowe Seminarium Historyczne: „Da Roma alla Terza Roma” (Witold Maisel) ... 253 Konferencja naukowa poświęcona dorobkowi Czesława Znamierowskiego (1888-1967) (Wojciech Pogasz) ... 254 Nagroda im. Oswalda Balzera (Krzysztof Krasowski) .... 254 Kolokwium habilitacyjne dra Tomasza Giaro (Elżbieta Krakowiak) ... 255 Kolokwium habilitacyjne dr Marii Zmierczak (Krystyna Sikorska-Dzięgielewska) ... 255 Kolokwium habilitacyjne dra Marka Wąsowicza (Elżbieta Krakowiak) ... 256 Kolokwium habilitacyjne dra Jerzego Redera (Jadwiga Szumielewicz) ... 256 Kolokwium habilitacyjne dra Jerzego Malca (Dorota Malec) ... 257 Obrona pracy doktorskiej Romualda Kraczkowskiego (Marzenna Paszkowska) 257 IV Ogólnopolski Konkurs im. Michała Sczanieckiego na najlepsze prace magisterskie i dyplomowe z historii prawa (Marian Mikołajczyk) ... 257 Finał XV Ogólnopolskiej Olimpiady Historyczno-Prawnej im. Profesora Michała Sczanieckiego (Tadeusz Maciejewski) ... 258