O sejmowaniu Polaków w XIX wieku. Uwagi na marginesie książki Andrzeja Ajnenkiela - Rosner, Anna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1990)
O sejmowaniu Polaków w XIX wieku. Uwagi na marginesie książki Andrzeja Ajnenkiela: A. Ajnenkiel, Historia sejmu polskiego, t. Π, cz. 1: W dobie rozbiorów, PWN, Warszawa 1989, ss. 368.