Kronika - CPH 42(1-2), (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1990)
Zjazd historyków prawa w Karpaczu (Piotr Jurek, Józef Koredczuk) ... 213 Kodeks Napoleona i jego dziedzictwo. Konferencja naukowa w Łodzi (Anna Pikulska-Robaszkiewicz) ... 214 Kolokwium habilitacyjne dr. Krzysztofa Goźdź-Roszkowskiego (Piotr Grodecki) ... 215 Publiczne obrony prac doktorskich (oprac. W. Dajczak, Μ. Paszkowska, J. Reszczyński, Andrzej Drogoń, K. Amielańczyk) ... 216 Ogólnopolski Finał XVI Olimpiady Historyczno-Prawnej im. Michała Szczanieekiego (Paweł Juliusz Walter) ... 217