Seredyka Jan, Sejm w Toruniu z 1626 roku - Krukowski, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1967)
Recenzja: Jan Seredyka, Sejm w Toruniu z 1626 roku, Wrocław—Warszawa—Kraków 1966, Wydawnictwo Zakładu Narodowego im. Ossolińskich, ss. 193 + 3 nlb.