A. Filipczak-Kocur, Sejm zwyczajny z roku 1629 - Sobczak, Jacek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1981)
Recenzja: Anna Filipczak-Kocur, Sejm zwyczajny z roku 1629. Prace Opolskiego Towarzystwa Przyjaciół Nauk, Wydział I Nauk Historyczno-Społecznych, Warszawa—Wrocław 1979, ss. 143.