E. Rozenkranz, Napoleońskie Wolne Miasto Gdańsk - Cieślak, Tadeusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1981)
Recenzja: Edwin Rozenkranz, Napoleońskie Wolne Miasto Gdańsk. Ustrój, prawo, administracja, Gdańsk 1980, ss. 114.