W. Jastrzębski, J. Sziling, Okupacja hitlerowska na Pomorzu Gdańskim w latach 1933-1945 - Połomski, Franciszek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1980)
Recenzja: Aleksandr Solomonovič Blank, Iz istorii rannego fašizma v Germanii. Organizacija, ideologija, metody, Moskva 1978, ss. 208.