Litewski Wiesław, Wybrane zagadnienia rzymskiej apelacji w sprawach cywilnych - Kolańczyk, Kazimierz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1968)
Recenzja: Wiesław Litewski, Wybrane zagadnienia rzymskiej apelacji w sprawach cywilnych. Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Jagiellońskiego, CLXI. Prace Prawnicze, zeszyt 32, Kraków 1967, ss. 134+1 nlb.