Spiesz Anton, Watzka Josef, Poddani v Tekove w 18 storoči - Grodziski, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1968)
Recenzja: Anton Spiesz, Josef Watzka, Poddani v Tekove w 18 staroči. Historicko-štatistická monografia. Bratislava 1966, ss. 244 (w tym 18 map i wykresów)