M. Waldenberg, Rewolucja i państwo w myśli politycznej W. Lenina - Zmierczak, Maria (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1979)
Recenzja: Marek Waldenberg, Rewolucja i państwo w myśli politycznej W. Lenina, Państwowe Wydawnictwo Naukowe, Warszawa 1978, ss. 571 + 18 nlb. stron zdjęć