Kronika - CPH 20(2) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1968)
Michaly Móra 1908—1967 (Adam Vetulani) … 187 Vladimir Prochàzka 1924—1967 (Stanisław Grodziski) … 188 Seweryn Wysłouch 1900—1968 (Kazimierz Orzechowski) … 191 Wprowadzenie bibliograficzne do powszechnej historii prawa (Michał Sczaniecki) … 194 Czterdziestolecie pracy naukowej profesora dra Jakuba Sawickiego (Michał Sczaniecki) … 199 Czterdziestolecie habilitacji profesora dra Adama Vetulaniego (Stanisław Płaza) … 201 Kongresy historycznoprawne we Włoszech (Irena Malinowska) … 202 Instytut Historii Państwa i Prawa UAM w Poznaniu (Zdzisław Kaczmarczyk) … 205 Obrona pracy doktorskiej mgra Władysława Bielawskiego (Grażyna Bałtruszajtys) … 206