Sejmy z lat 1661-1662 a załamanie się planów reformy ustroju Rzeczypospolitej - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1979)
Sejmy z lat 1661-1662 a załamanie się planów reformy ustroju Rzeczypospolitej [Stefania Ochmann, Sejmy lat 1661-1662. Przegrana batalia o reformę ustroju Rzeczypospolitej. Acta Universitatis Wratislaviensis No 355, Historia XXIX, Wrocław 1977, ss. 279.]