„Ten konserwatyzm jest martwy" - Sudnik, Wanda (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1979)
„Ten konserwatyzm jest martwy" (Na marginesie książki W. Władyki, Działalność polityczna polskich stronnictw konserwatywnych w latach 1926-1935, Wrocław-—Kraków—Warszawa—Gdańsk, Zakł. Narod. im. Ossolińskich. PAN—IBL. 1977, ss. 252)