W. Huba, Własność nieruchoma w miastach rządowych w okresie Królestwa Kongresowego (1815-1866), Warszawa—Poznań 1978 - Wąsowicz, Marek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1979)
Recenzja: Wacław Huba, Własność nieruchoma w miastach rządowych w okresie Królestwa Kongresowego (1815-1866), Bydgoskie Towarzystwo Naukowe, Prace Wydziału Nauk Humanistycznych, seria E, nr 12, Warszawa—Poznań 1978, ss. 124.