Noty recenzyjne - CPH 31(1), (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1979)
M. Bur, La formation du comté de Champagne v. 950 - v. 1150, Nancy 1977 (Stanisław Russocki) ... 233 K. F. Saveło, Rannefeudal'naja Anglija, Leningrad 1977 (Stanisław Russocki) ... 234 P. Classen (hrsg.), Recht und Schrift im Mittelalter, Sigmaringen 1977 (Stanisław Russocki) ... 234 R. Sprandel, Verfassung und Gesellschaft im Mitellalter, Paderborn 1975 (Stanisław Russocki) ... 235 J. Heers, Le clan familial au Moyen-Age. Etude sur les structures politiques et sociaux des milieux urbains, Paris 1974 (Stanisław Russocki) ... 235 H. Wunder (hrsg.), Feudalismus — zehn Aufsaetze, München 1974; L. Kuchenbuch, B. Michael (hrsg.), Feudalismus — Materialien zur Theorie und Geschichte, Frankfurt/M 1977 (Stanisław Russocki) ... 236 J. S. Strayer, Die mittelalterlichen Grundlagen des modernen Staates, Köln—Wien 1975 (Stanisław Russocki) ... 236 A. J. Gurеvič, Norveżskoe obščestvo v rannee srednoveka. Problemy social'nogo stroja i kul'tury, Moskva 1977 (Stanisław Russосki) ... 237 S. D. Kovalevskij, Obrazovanie klassovogo obščestva i gosudarstva v Švecii, Moskva 1977 (Stanisław Russосki) ... 237 Anciens Pays et Assemblées d'Etats LXX Standen en Landen, Kortrijk-Heule 1977 (Stanisław Russосki) ... 237 J. E. Vоdarskij, Naselenie Rossii v konce XVII - načale XVIII veka (čislennost, sosłovno-kłassozyj sostav, rozmeśćenie), Moskva 1977 (Stanisław Russосki) ... 238 A. Degré, A magyar gyámsági jog kialakulása a dualizmus korának gyámsági ködexéig, (Rozwój węgierskiego prawa opiekuńczego do czasów jego kodyfikacji w okresie dualizmu), Budapest 1977 (Bogdan Lesiński) ... 238 L.-T. Maes, Parlament/Grosser Rat von Mecheln (1473-1796), Institution von europäischen Ausmassen, Bruxelles 1973 (Witold Maisel) ... 239 L.-T. Maes, R. Van Santbergen (red.), Documents d'histoire de Belgique, t. I, De la préhistoire à 1830, Bruxelles 1978 (Witold Maisel) ... 240