Kronika - CPH 33(1) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1979)
Sympozjum poświęcone dziejom federalizmu (Juliusz Bardach) ... 245 Konferencja na temat kultury politycznej — Karpacz 1978 (Maria Zmierczak) ... 246 Powołanie zespołu konstytucjonalizmu polskiego XIX i XX wieku (Marian Kallas) ... 249 Pobyt doc. dr. hab. Andrzeja Ajnenkiela w Republice Federalnej Niemiec (A. A.) ... 250 Obrona pracy doktorskiej mgr Krystyny Sikorskiej-Dzięgielewskiej (Jolanta Kreń) ... 250