W. Kozub, Myśl polityczna Antoniego Zygmunta Helcla - Grodziski, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1978)
Recenzja: Wiesław Kozub, Myśl polityczna Antoniego Zygmunta Helcla. Kraków 1978. Uniwersytet Jagielloński, Rozprawy habilitacyjne nr 18, ss. 191.