T. Janasz, Państwo francuskie 1940 - 1944. Ideologia, organizacja, prawo - Pospieszalski, Karol Marian (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1978)
Recenzja: Teresa Janasz — Państwo francuskie 1940-1944, Ideologia, organizacja, prawo — Warszawa—Wrocław 1977, PWN, Acta Universitatis Wratislaviensis No 314, Prawo LIII, ss. 338.