In memoriam - CPH 30(2), (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1978)
Michał Sczaniecki jako nauczyciel akademicki (Katarzyna Sójka-Zielińska) ... 291 Józef Mazurkiewicz 1904-1977 (Władysław Ćwik) ... 299 Bibliografia prac Profesora Mazurkiewicza (Władysław Ćwik) ... 303 Gerhard Buchda 1901-1977 (Lesław Pauli) ... 309