Materiały do projektu korektury pruskiej Mikołaja Niewieścińskiego z roku 1598 - Bie, Fredrik; Małłek, Janusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1969)
Szkoła katedralna (gimnazjum) w Oslo — Schola Osloensis — założona w 1153 r. posiada dużą, starą bibliotekę. W księgozbiorze tej biblioteki znajduje się znaczna liczba starodruków. W latach 1963 - 1966 lektor Fryderyk Bie, kierujący tą biblioteką wraz z introligatorem Henry Pedersenem z Riksarkivet, podjął się zbadania zawartości wnętrza opraw starodruków. Odnaleziono w ogóle 97 fragmentów rękopiśmiennych stanowiących w sumie 1397 stron 1. W książce J. Kepplera Harmonices mundi, która ukazała się w Linzu w Austrii w r. 1619 (wspólnie oprawionej z książką Stereometria Nova, wydaną w Linzu w r. 1615), lektor Bie odnalazł w oprawie 38 stron rękopisu. Z tego 8 stron spisanych jest w języku polskim, a 30 stron w języku łacińskim.