Radtke Irena, Kancelaria miasta Poznania do roku 1570 - Maisel, Witold (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1969)
Recenzja: Irena Radtke, Kancelaria miasta Poznania do roku 1570, Naczelna Dyrekcja Archiwów Państwowych, Archiwum Państwowe m. Poznania i woj. Poznańskiego, Warszawa 1967, s. 171.