Senkowska-Gluck Monika, Donacje Napoleońskie w Księstwie Warszawskim - Radwański, Zbigniew (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1969)
Recenzja: Monika Senkowska-Gluck, Donacje Napoleońskie w Księstwie Warszawskim. Studium historyczno-prawne, Zakład Historii Państwa i Prawa, IH PAN, Studia nad Historią Państwa i Prawa, Seria I, t. XIII, Zakład Narodowy im. Ossolińskich, Wrocław 1968, ss. 216.