Bibliografia prac Profesora Dra Michała Sczanieckiego - Izdebski, Hubert; Wąsowicz, Marek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1978)
Bibliografia prac Profesora Dra Michała Sczanieckiego I. Dzieje Ziem Zachodnich i Północnych; II. Historia powszechna państwa i prawa; III. Historia państwa i prawa Polski; IV. Historia doktryn politycznych i prawnych; V. Historia epoki feudalizmu; VI. Nauka historii prawa i organizacja prac naukowych; VII. Nauczanie historii prawa; VIII. Popularyzacja historii; IX. Inne publikacje; X. Redakcje