O źródłach rękopiśmiennych do dziejów wsi w Polsce feudalnej - Łysiak, Ludwik (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1978)
O źródłach rękopiśmiennych do dziejów wsi w Polsce feudalnej (Uwagi o pracy Stanisława Płazy, Źródła rękopiśmienne do dziejów wsi w Polsce feudalnej. Studium archiwoznawcze, Warszawa 1976, ss. 440)