A. Rоdger, Owners and Neighbours in Roman Law, Oxford 1972, - Kodrębski, Jan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1978)
Recenzja: Alan Rodger, Owners and Neighbours in Roman Law, Oxford 1972, Clarendon Press.