Lesław Pauli, Infirmitas sexus. Sytuacja prawna kobiet w świetle przepisów karnych ustawodawstwa statutowego miast włoskich - Malinowska-Kwiatkowska, Irena (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1977)
Recenzja: Lesław Pauli, Infirmitas sexus. Sytuacja prawna kobiet w świetle przepisów karnych ustawodawstwa statutowego miast włoskich, Kraków 1975 (Zeszyty Naukowe U.J. CCCXCIX, Prace prawnicze, z. 68), s. 102.