Kronika - CPH 29(2), (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1977)
Kongres historycznoprawny w Linzu (Lesław Pauli) ... 257 Czterdziestolecie pracy naukowej profesora Zdzisława Kaczmarczyka (Ewa Borkowska-Bagieńska) ... 258 Kolokwium habilitacyjne dr Teresy Janasz (Kazimierz Orzechowski) ... 258 Kolokwium habilitacyjne dra Adama Lityńskiego (Ewa Borkowska-Bagieńska) ... 258 Obrona pracy doktorskiej mgr Jacka S. Matuszewskiego (Marek Markiewicz) ... 259 Obrona pracy doktorskiej mgr Kazimierza Barana (Marian Niziołek) ... 259 Finał VII Olimpiady Historycznoprawnej w Poznaniu (Jerzy Walachowicz) ... 260