Powszechna Historia Państwa i Prawa. Wybór tekstów źródłowych oprac. B. Lesiński i J. Walachowicz, Wyd. UAM, Poznań 1975 - Bartel, Wojciech M. (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1977)
Recenzja: Powszechna Historia Państwa i Prawa, Wybór tekstów źródłowych opracowali Bogdan Lesiński i Jerzy Walachowicz, Poznań 1975, s. 235, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu.