Kuraś S., Przywileje prawa niemieckiego miast i wsi małopolskich XIV - XV wieku - Maisel, Witold (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1972)
Recenzja: Stanisław Kuraś, Przywileje prawa niemieckiego miast i wsi małopolskich XIV - XV wieku. Wrocław, Warszawa, Kraków, Gdańsk 1971, Instytut Historii PAN.