Subera Ignacy, Synody prowincjonalne arcybiskupów gnieźnieńskich - Nir, Roman (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1972)
Recenzja: Ignacy Subera, Synody prowincjonalne arcybiskupów gnieźnieńskich, Warszawa 1971. Akademia Teologii Katolickiej.