Gołba Z., Rozwój władz Królestwa Polskiego w okresie powstania listopadowego - Salmonowicz, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1972)
Recenzja: Zdzisław Golba, Rozwój władz Królestwa Polskiego w okresie powstania listopadowego, IH PAN, Wrocław—Warszawa—Kraków—Gdańsk 1971.