Szurgacz H., Przymusowe zatrudnienie Polaków przez hitlerowskiego okupanta w latach 1939-1945 - Wąsicki, Jan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1972)
Recenzja: Herbert Szurgacz, Przymusowe zatrudnienie Polaków przez hitlerowskiego okupanta w latach 1939-1945. Wrocław 1971.