Stanisław Grodziski, Historia ustroju społeczno-politycznego Galicji 1772-1848 - Salmonowicz, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1972)
Recenzja: Stanisław Grodziski, Historia ustroju społeczno-politycznego Galicji 1772 -1848, Polska Akademia Nauk — Oddział w Krakowie, Prace Komisji Nauk Historycznych nr 23, Wrocław - Warszawa - Kraków - Gdańsk 1971.