Kronika - CPH 24(1)1972 (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1972)
Habilitacja dra Andrzeja Ajnenkiela (Andrzej Zakrzewski) .... 301 Habilitacja dr Filomeny Bortkiewiczowej (Zygfryd Rymaszewski) . . . 302 Obrona pracy doktorskiej mgra Józefa Ciągwy (Adam Lityński) . . . 303