Wsiesojuznyj Juridiczeskij Zaocznyj Instytut, Trudy, t. XIV: Probliemy historii gosudarstwa i prawa - Bardach, Juliusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1971)
Recenzja: Wsiesojuznyj Juridczeskij Zaocznyj Institut, Trudy, tom XIV: Probliemy historii gosudarstwa i prawa, Moskwa 1970.