Noty recenzyjne - CPH 23(1)1971, (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1971)
Lemarignier J. F., Histoire des institutions publiques et des faits sociaux (Stanisław Russocki) ... 228 Pacaut M., Les structures politiques de l’Occident médiéval (Stanisław Rssocki) ... 229 Strayer J. S., Feudalism (Stanisław Russocki) ... 229 Česka Nârodni Radą — Sněm Českého Lidu (Stanisław Russocki … 230 Gurevič A. J., Problemy genezisa feodalizma v zapadnoj Evropie (Stanisław Russocki ... 230 Očerki Russkoj Kultury XIII — XV vekov (Stanisław Russocki)… 231 Problemy vozniknovenija feodalizma u narodov SSSR (Stanisław Russocki)… 231 Caravale M., II regno normanno di Sicilia (Irena Malinowska-Kwiatkowska) … 232 Genicot Y., Le Xllle siècle européen (Wojciech M. Bartel) ... 233 Lites ac res gestae inter Polonos Ordinemque Cruciferorum, t. I (Henryk Olszewski) ... 233 Chvostová K. V., Osobennosti agrarno-pravovych otnošenij v pozdnej Vizantii XIV — XV v. (Stanisław Russocki) ... 234 Nosov N. E., Stanovlenije soslovno-prestavitel’nych učreždenij v Rossii Stanisław Russocki) ... 234 Historia Nauki Polskiej, t. I (Tomasz Fijałkowski) ... 234 Skwarczyński P., Szkice z dziejów reformacji w Europie środkowo--wschodniej (Tomasz Fijałkowski) ... 235 Kotarski E., Publicystyka Jana Dymitra Solikowskiego (Tomasz Fijałkowski) … 236 V o i s é W., Myśl społeczna siedemnastego wieku (Tomasz Fijałkowski) … 237 Byliński J., Sejm z roku 1611 (Maria Nowak-Zmierczak) ... 238 Getz H., Die deutsche Rechtseinheit im 19. Jahrhundert ais rechtspolitische Problem (Katarzyna Sójka-Zielińska) ... 238 Rebro K., Cesta národa. Svedstvo o boji Slovákov za národný Stát (Janusz Berghauzen) ... 239 Ramus W., Prawo o obywatelstwie polskim (Wojciech M. Bartel) … 240