Z dziejów kodyfikacji prawa na Ukrainie - Grodziski, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1970)
Z dziejów kodyfikacji prawa na Ukrainie [Na marginesie pracy Arkadego Piotrowicza Tkacza pt. Istorija kodifikacii dorewoljucijnoho prawa Ukrainy. Wydwnyctwo Kyiwśkoho Uniwersytetu, 1968,]