Konstytucje Wielkiej Brytanii, Stanów Zjednoczonych, Belgii, Szwajcarii. Zbiór tekstów pod redakcją A. Burdy i M. Rybickiego - Lesiński, Bogdan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1971)
Recenzja: Konstytucje Wielkiej Brytanii, Stanów Zjednoczonych, Belgii, Szwajcarii. Zbiór tekstów pod redakcją Andrzeja Burdy i Mariana Rybickiego, wydawnictwo Instytutu Nauk Prawnych PAN, Ossolineum (Wrocław—Warszawa—Kraków) 1970.