O tieorieticzeskom nasledii P. L. Stuczki w sowietskoj prawowoj naukie - Łopatka, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1967)
Recenzja: O tieorieticzeskom nasledii P. I. Stuczki w sowietskoj prawowoj naukie, Sbornik statiej, Riga 1965, Izdat. „Zwajdzne”, ss. 259.