Kronika - CPH 19(1), (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1967)
Pierre Petot 1877—1966 (Michał Sczaniecki) … 217 Konferencja naukowa poświęcona 400-leciu Statutu litewskiego z 1566 r. … 218 XVIII posiedzenie Międzynarodowej Komisji dla Historii Zgromadzeń Stanowych w Rostocku (Karol Górski) … 219 Konferencja naukowa w Modlnicy poświęcona pracom nad systemem historii doktryn polityczno-prawnych (Monika Senkowska i Andrzej Ajnenkiel) … 221 XVII Kongres Société Jean Bodin (Juliusz Bardach) … 225 Habilitacja dra Ludwika Łysiaka (Stanisław Grodziski) … 228 Habilitacja dra Henryka Olszewskiego (Krzysztof Dembski) … 229 Habilitacja dr Katarzyny Sójki-Zielińskiej (Grażyna Bałtruszajtys) … 230 Obrona pracy doktorskiej mgra Gerarda Kuleczki (Władysław Rozwadowski) … 231