Bielecka Janina, Inwentarze ksiąg archiwów grodzkich i ziemskich Wielkopolski XIV—XVIII wieku - Maisel, Witold (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1966)
Recenzja: Janina Bielecka, Inwentarze ksiąg archiwów grodzkich i ziemskich Wielkopolski XIV—XVIII wieku, Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk, Prace Komisji Historycznej, t. XXII, Poznań 1965, ss. 607.